VIDEO GALERIJA

Živi do kraja

Anja

I ovaj put

Ti si dio moga raja

Razbila se duša moja

Tko smo mi?

Kada se nekom predstavljate, uvijek započinjete svojim imenom; pa eto, mi smo Filip, Josip, Zvonimir, Mario, Domagoj i Dominik. Skupina smo mladića iz Markuševca, dijela Zagreba u glazbenom svijetu poznatom kao kolijevci vrsnih glazbenika. Kao tamburaški sastav postojimo od sad već davne 2003.

Upoznavanje s tamburom

Odrastali smo uz glazbu Gibonnia, Prljavaca, Balaševića, Dire Straitsa, Stinga… Tamburašku glazbu slušali smo onoliko koliko je bila zastupljena u medijima. Naši prvi susreti s tamburom odvili su se u osnovnoj školi u Markuševcu kod profesora Danka Mazuta. Uz njega smo prohodali svoje prve korake s tamburom u ruci; on nas je poučio osnovama, ali je bio i osoba koja nam je u srca usadila ljubav prema tamburi i glazbi općenito. Te možemo mirne duše reći da je jedna od najzaslužnijih osoba za to zašto i dan danas sviramo. Nedugo potom priključujemo se lokalnom hrvatkom kulturno-umjetničkom društvu „Prigorec“ i naše se glazbeno putovanje nastavlja.

Nastanak i razvoj sastava

Kao datum osnutka sastava odlučili smo uzeti 31.12.2003. jer smo upravo tada odsvirali svoju prvu svirku, na proslavi Nove Godine. Sastav je tada činilo 7 osoba, od kojih je troje u sastavu ostalo do danas. Iako je u početku sve krenulo poprilično neobavezno, brzo se pojavila želja da se započne s aktivnijim radom. U toj fazi postava se sastava počinje mijenjati te se formira njegova okosnica, 4 čovjeka koja su od imena Od Srca Do Srca stvorile svojevrstan brend, iz godine u godinu odričući se brojnih pogodnosti mladenačkog života zbog svoje zaljubljenosti u tamburu: Zvonimir, Robert, Josip i Domagoj. Sljedećih godina bend je prolazio kroz turbulentno razdoblje u kojem su se nekoliko puta mijenjali članovi: Kroz cijelo to vrijeme, njegovi su članovi rasli i razvijali se svakodnevnim probama i svirkama, slušajući savjete ljudi koji su nam uvijek bili spremni pomoći, poput Damira Mihovca Mikija, bivšeg menadžera Gazda. Potkraj 2013. bend u stalnu postavu uvodi bubnjara.

Sadašnjost sastava

Vježbamo i sviramo više nego ikad, a opet nikad nismo više uživali u tome što radimo. 2012. godine pojavili smo se prvi puta na nekom tamburaškom festivalu i to na festivalu Pjesme i Graševine, Kutjevo. Nastupili smo i na festivalu „Zlatni glas Zlatne doline“ u Kaptolu, gdje smo osvojili 1. mjesto po glasovima stručnog žirija, te po dva puta na festivalu Podravine i Podravlja, Pitomača 2013. i 2014. i Glazbenom festivalu Slavonije 2013. i 2014. u Požegi. Upravo smo izdali svoj peti singl, i za njega popratni spot, pod imenom „Anja“, a nadamo se da će naš debitantski album izaći do kraja godine.